Трећи дан предавања везаних за пројекат ,,Растимо заједно“ у сарадњи са Еразмусом започет је креативним сумирањем активности из претходног дана. Затим је обука настављена активностима везаним за подршку деци у њиховом расту и развоју и за разлике између урођених талената и способности који се могу развити захваљујући подстицајном окружењу за учење.
Наши наставници имали су прилику да се упознају са ИКТ алатима  који у великој мери могу да олакшају рад како са децом са посебним потребама, тако и са осталим ученицима у одељењу. Неки од њих су: bamboozle, quizlet, magic school…
Четврти дан је предвиђен за упознавање са италијанским инклузивним системом на терену. Наиме, домаћини су нам омогућили одлазак у једну од њихових школа која се налази у оближњем градићу, Багерији. Пријем код директорке Основне  школе ,,Ђузепе Бањера“, протекао је у пријатном расположењу уз размену информација о нашим двема школама и демонстрацију примера добре праксе. Имали смо прилику да разгледамо просторије предшколаца, ученика нижих и виших разреда. Присуствовали смо ваннаставним активностима, раду ликовне секције и часу енглеског језика. Упознали смо се са кабинетском наставом, тзв. лабораторијама, где се одвијају часови биологије, географије, информатике. Новина у раду школе јесте ,,сензорна соба“ која има задатак да код ученика са посебним потребама стимулише сва чула. Велика пажња поклања се конкретним активностима ученика – негују различите биљне културе у својим одељењским баштама. Презентована су и њихова дидактичка средства која помажу у савладавању почетног читања и писања, рачунања, оспособљавања ученика са посебним потребама за стицање елементарних знања и вештина у циљу осамостаљивања.