Последњег, петог дана семинара, полазници су упознати са начином формирања јаких група у којима сваки члан може да нађе своје место. Кроз игру словима, кооперативно учење и савладавање ИКТ алата погодних за групни рад, дошли смо до краја пројектних активности. Завршница је била у знаку сумирања свих стечених знања током петодневног семинара, а затим и сертификовања учесника уз свечану доделу сертификата.

 “ Кад погледам очима, сви смо различити; кад погледам срцем, сви смо исти!“

У току трајања семинара посетили смо важне локације, како у самом Палерму, тако и изван њега. Централна грађевина у Палерму јесте ,,Театро Масимо“, седиште културних дешавања града. Својим грандиозним изгледом пажњу привлачи Катедрала у Палерму посвећена Успењу Пресвете Богородице, затим Кватро канти трг, Фонтана срама на тргу Пјаца Преторија, Ботаничка башта и још много занимљивих објеката чији смо историјат сазнали из прича нашег водича, Елеонре.

Путовања су прилика да се упознају култура, традиција, историја других народа. Такође и традиционална кухиња, богата различитим укусима, начинима припреме и послужења хране и пића.

Факултативни излети до приморског села, Ћефалуа, средњевековног утврђења са селом, Еричеа, и једног од већих градова на Сицилији, Трапанија, обогатили су наше искуство у упознавању архитектуре и неговању историјских тековина једног народа које се огледају у преплитању различитих утицаја током векова – старогрчког, римског, арапског, норманског, бурбонског…
       
     
Седмодневни боравак на Сицилији завршавамо препуни позитивних утисака и нестрпљиви да нова сазнања поделимо са колегама из наше школе.